2001 további jeöltjei « Egypercesek • KecskeFészek

Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye!

A konyhafőnök ajánlata Címkék Bejelentkezés
KecskeFaceek Poénkereső

2001 további jeöltjei

Darwin-díjasok Kedvencekhez Ser

A hócsatázó autópálya díjszerdőt, aki elvitte a díjat 2001-ben (Lásd mindenkori Darwin-díjasok listája) ők követik:


2001 május, Croatia - Egy főiskolai diák egy Vidovci-i partin kézigránátokkal kezdett zsonglőrködni. Egetverő hülyesége, mely az életét követelte, abszolút feljogosítja egy díjra, de a körülötte álldogáló, és őt le nem állító hat sérült is említést érdemel.
Forrás: The Sun, ananova.com

2001 május 30, Oregon - Egy Ismael nevű férfi balesetet szenvedett, melynek kövtkeztében egy 7500 volt-os elektromos kábel a teherautója tetejére zuhant. Mivel sietős dolga lehetett, metszőollót ragadott, és azzal kezdte nyirbálni a kábelt. Füstölgő maradványaira nem sokkal később találtak rá.
Forrás: The Oregonian

2001 május 1, Új Zéland - Két egyetemi hallgató fogta magát, és felmászott a Baldwin Street legtetejére, amely a Guinness Rekordok Könyve szerint a világ legmeredekebb utcája. Tervük az volt, hogy egy szemeteskukára ráülve leszáguldanak a 38 fokos lejtőn. Addig remek móka volt, míg egy kritikus kanyart elvétve nagy sebességgel egy utánfutóba nem csapódtak. Az elől ülő lány azonnal meghalt, míg másodpilótája életveszélyes fejsérüléssel került korházba.
Forrás: New Zealand Herald, Reuters

2001 július 16, Egyesült Államok - Egy üzemi dolgozó szállt el az örök vadászmezőkre, miután a biztonsági előírások, és a jól látható figyelmeztető jelzések teljes figyelmen kívül hagyásával egy acetilén fáklyával világítva próbálta kideríteni, hogy kiürült-e már az aszfalt-emulziós tartály. A robbanás ereje közel 30 méterre repített a férfit, aki belehalt sérüléseibe.
Forrás: (CCH Employment Safety & Health Guide No. 1573)

2001, Skócia - A glasgowi villanyvonat lett a veszte egy vállalkozó szellemű tolvajnak, aki a sínekről próbálta lelopni a vörösrezet, azalatt az idő alatt míg az -a két szerelvény érkezése között- nem volt áram alatt. Mesteri terve remekül működött volna, ha kicsit körültekintőbb, és nem egy régi menetrendet szerez be a végrehajtás előtt. Így ugyanis az általa reméltnél 10 perccel korábban érkezett a vonat, gyors véget vetve ígéretes karrierjének.

2001 július 21, Idaho - Egy meredek úton lefelére tartva a Marco nevű férfi érezte, hogy nem fog autójának fékje. Ekkor, anélkül, hogy nyolc utasának bármelyikét figyelmeztette volna, kiugrott az ajtón és Dodge kerekei elé vetette magát. Marco súlyos fejsérüléseket szenvedett, és a helyszínen meghalt, ugyanakkor nem sokkal később az egyik, kormány mögé pattanó utas képes volt megállítani a száguldást. Az autóban maradtak közül senki nem szenvedett sérülést.

2001 február 16, Florida - A 32 éves Karla véletlenül egy mély, vízzel teli csatornába vezette autóját és ott megfulladt. Könnyen túlélhette volna ezt a kis balesetet, amennyiben hajlandó hallgatni a vészhelyzeti operátorra, aki az autó ablakának óvatos letekerésére utasította. Ám Karla pánikba esett, és így üvöltött: "Az összes víz be fog zúdulni!".
Ha valaki, valaha hasonló helyzetben találná magát, érdemes követnie a jótanácsot, mivel ez egyetlen esélye a túlélésre. Ugyanis ha az autót már teljesen ellepte a víz, a nyomás miatt nem lehet kinyitni az ajtót, az ablakon keresztüli menekülés az egyetlen megoldás.
Forrás: Miami Herald

2001 Chihuahua, Mexikó - Mexikóban található az a két barlang, mely a világ legnagyobb természetes kristályképződményeivel büszkélkedhet. Némelyik kristály meghaladja a hat méteres magasságot. A nemrégiben felfedezett barlangok a föld alatt, 360 méteres mélységben találhatóak, és a legenda szerint átok sújtja azt, aki természetes szépségeit próbálja meglopni. Egy ember nemrégiben mégis megpróbálkozott e gaztettel, vesztére: az éppen aprított, mennyezetről lecsüngő cseppkő -engedelmeskedve a gravitáció hívó szavának- leesett, és agyonnyomta a tolvajt.

2001 március, Ghana - Észak-Ghana-ban a törzsi harcok során időnként varázslathoz is folyamodnak. Nemrégiben 16 elszánt harcos egy orvosságos embertől olyan varázskeveréket vásárolt, amely sebezhetetlenné tesz a golyóval szemben. Miután bekenték testüket a keverékkel, egy bátor önkéntesen kipróbáltak a mágia hatékonyságát...a hibásan működő varázslat áruba bocsátójával még aznap leszámolt...az életben maradt 15 harcos.
Forrás: Reuters, New Zeland Press

2001 tele, Delaware - Két autópályadíj-szedő egy barátságos hógolyócsatával szórakoztatta magát, míg egyikük az éppen áthaladó teherautóról próbált muníciót szerezni. A férfi azonban nem volt szerencsés, keze beakadt a ponyva kötélzetébe, és az autó, bódéjából kirántva, maga után vonszolta, éppen elég hosszan ahhoz, hogy belehaljon.
Forrás: USA Today

2001 április 15, Tennessee - Egyetlen esetből két jelölt is született ezen a napon. Két férfi azonos mértékű hülyeségtől hajtva egyszerre próbált meg a közeledő vonat előtt autójával áthajtani a vasúti átjárót lezáró sorompók között - egymással szemben haladva. A két autó egymásba rohant, az egyik vezető meghalt, míg a másik súlyos sérüléseket szenvedett. Előbbi Darwin-díjra érdemes, míg életben maradt (tettes)társának a Tiszteletre méló Próbálkozásért odaitélhető elismerés járna.

2001 augusztus 8, Texas - Egy kocsmáros megtagadta ittas állapotban közismerten erőszakos törzsvendégétől a további kiszolgálást, mire a felháborodott piás inzultált egy nőt. Más vendégek erre megragadták és kidobták a bárból az elázott férfit, akire a kiérkező hatóságok az úttesten találtak rá, amint nagy átéléssel utánzott egy sebesség-lassító buckát.
Forrás: Arlington Star Telegram