Neptun használati utasítás (by akosfive) « Egypercesek • KecskeFészek

Kerüld a csokoládét! Összemegy tőle a ruhád!

A konyhafőnök ajánlata Címkék Bejelentkezés
KecskeFaceek Poénkereső

Neptun használati utasítás (by akosfive)

Minden, ami iskola Használati utasítások Kedvencekhez Ser

Üdvözöljük! Kérjük, szánjon rá néhány percet, és feltétlen olvassa el e rövid tájékoztatót, annak érdekében, hogy ön is élvezze a Neptun-rendszer használatát (vagy legalább nevethessen velünk).

Ha ön egy olyan intézménybe nyert felvételt, ahol Neptun rendszert használnak, kérjük ne keseredjen el! A Neptun rendszer a modernkor követelményeinek megfelel - és állítólag a felhasználóknak is -, bár ezt még nem jelezték vissza. Rendszerünk Windows alapokon fut, és programozása is ahhoz hasonló. Az már csak hab a tortán, hogy sebessége is, és arculata is. Ha még ezek után sem vágta fel ereit kezdjük a száraz tények bemutatását.

A Neptun rendszer arra hivatott, hogy megkönnyítse tanár és diák életét a mai rohanó világban. Erre azonban a program teljes mértékben alkalmatlan. Mégis csak e program segítségével lehet felvenni az órákat, vizsgákat, ezzel lehet üzenetet küldeni, pénzügyeket ezen intézheti, sőt még akár órarendet is lehet szerkeszteni. A megrendelés legalábbis erről szólt. Ez még nem teljesen sikerült, de dolgozunk rajta. Ehelyett azonban a program már ma tud teljes üzembiztossággal, és bármikor lefagyni, kidobni bárkit, beíratni bárkit bármilyen az egyetemen fellelhető karra, eltüntetni jegyeket, aláírásokat, és összeomlani is.

ön, mint kezdő Neptun felhasználó érdemes, ha figyel néhány apróságra. Amikor belép a Neptunba, kék képernyő jelenik meg. Nem, ez nem a kékhalál. Illetve csak abban az esetben, ha azt írja ki, hogy végzetes kivétel történt. Akkor ugyanis az nem Neptun. A Neptun ugyanis csak cselekszik, nem kérdez. Ha megjelenik a belépés mező - szerencsések vagyunk. Ekkor írja be Neptun kódját, és jelszavát mellyel beléphet a kezelő felületre. Itt sok színes gombot, és interaktív felületet talál, azonban ön semmivel se törődjön. Jórészt semmi sem működik, csak az, amivel önnek dolga lesz. Jó esetben. A rossz esetről érdeklődjön irodánkban (hetente változik a cím, amit a Népszabadságban és a megyei napilapokban teszünk közzé). ön tehát használhatja a Vizsgák, Tárgyak, Pénzügyek és ösztöndíj gombot (itt jegyezzük meg, hogy ez utóbbi használatára úgysem lesz szükség, hiszen a Kredit rendszernek hála úgyis úgy pontozzák le, hogy senki ne kapjon ilyet). A többi gombra valóban nincsen szükség, csak azért tettük be, hogy kicsit még interaktívabb legyen ez a szar, ha már olyan sokat fizettek érte az intézmények. A vizsgára iratkozást nem sikerült túl bonyolítani, talán majd a Neptun2-ben, ezért erről nem is írunk többet. Tantárgyfelvételnél elvileg, a tárgyról mindent fel lehet tenni tökéletesen - egy számítástechnikusnak (jah kérem, hogy a tanszékeken ilyenek nincsenek? Az nem a mi problémánk). Órára való jelentkezés előtt kérjük, feltétlenül nézze meg, hogy a Neptun, ebben az évben milyen karra, vagy szakra íratta be, és ha nincs közte a sajátja, ahova felvételt nyert konzultáljon szívsebészével, ápolójával.

A NEPTUN EFTR-el tehát csupa móka és kacagás az élet, reméljük, önnek legalább annyira, mint nekünk!! Eredményes egyetemi éveket kívánunk:

A Neptun alkotói

Írta: Tajthy Ákos