Szőke nő naplója XVI. rész (írta: Gabca) « Egypercesek • KecskeFészek

Akarsz pénzt keresni a Facebookkal? Menj a kis nyílra a jobb felső sarokban, kattints a kijelentkezésre, takarodj dolgozni!

A konyhafőnök ajánlata Címkék Bejelentkezés
KecskeFaceek Poénkereső

Szőke nő naplója XVI. rész (írta: Gabca)

Vicces naplók Kedvencekhez Ser

Szőke nő naplója 16.
Úgy döntöttem a múlt héten, hogy nem várok tovább, mert válogatós vagyok, elmentem választani.
Eddig csak a shoppingolás közben választottam, hogy a rózsaszín plüsspapucsot vegyem meg, vagy a mályvaszínűt. Illetve nem is, mert szavaztam gyerekkoromban, az isiben, hogy melyik őrs tagja legyek, de akkor elég volt feltenni a kezemet. Most hiába tettem fel, senki sem vette észre, csak én… és kiszaladtam a mosdóba, lekapni a pamacsot a hónom alól.
Megnéztem a felhozatalt, mint a piacon! Szerencsére az összes férfit felhúzták az oszlopokra, vagy óriásplakátokra, így igazán nagy embereknek tűntek. De éppen ezért dilemmás lettem!
Először is: Az egyik plakáton, ahol a pasik szegfűt árultak, mindegyik neve előtt Dr. betűk voltak. Először azt hittem, hogy tesók, ezért kezdődik egyformán a nevük. Aztán eszembe jutott, hogy az SZTK-ban is minden ajtón ezek vannak! No de akkor miért politizálnak, inkább gyógyítsanak! Vagy az ország is beteg, és azt akarják gyógyítani? No, ezt megjegyzem!
Aztán volt egy kertész, kopasz, nagy bajuszos. Szerintem süketnéma lehet, mert a plakáton is mutogatott az embereknek. De ha nagyra akar törni, akkor ilyen névvel, hogy Bokros, nem megy sokra, ennél még a Fenyő is jobb! Mammutfenyőként esetleg többre vinné!
Aztán hallottam is embereket beszélgetni. Például két néni a piacon, azt mondta az Orbán Viktorról, hogy ő meg szült! Én azt hittem, hogy a felesége dolga ez!
(aztán rájöttem otthon, hogy felcseréltem a dizlexikonomat, és kiderült, hogy csak meg ő szült!)
Odajöttek hozzám egy utcai strandnál, és feltettek egy kérdést:
- Lehet más a politika?
Én meg persze azonnal kapcsoltam, és rávágtam:
- Hogy lehetne Mása politikus Magyarban, hiszen ő valami orosz csaj, nem?
Aztán már mentem is tovább. Szerintem igen frappánsos voltam! Bementem az egyik hiperszupermarketbe, mert akartam venni a vázámba választási virágot! De nem kaptam. Nem értem, miért nincsen piros szegfű, ha narancsot meg lehet kapni.
Azt is hallottam, hogy csökkentek a szabad madarak. Igen, emlékszem, elég sok be volt zárva a kalinkába, amikor mentem cicaeledelért, azok tuti nem voltak jómadarak, ha bezárták őket! De nem értem mi köze a madaraknak a politizáláshoz? A lényeg, hogy mikor hazamentem, már nem is tudtam dönteni, mert összevisszaság volt bennem.
De elmegyek szavazni, az tuti, és utána mosom kezeimet!
Tényleg, jut eszembe, találtam egy fél pár kesztyűt, felpróbálom! Csak nem értem, hogy lehet elhagyni egy kesztyűt, hiszen az emberek azt kettesével hordják, nem? Hiszen mindenkinek két keze van, a bal meg a jobbik… és az ugyebár tíz millió ember...
Jah, a pasim tanul németül, lefordította a sörreklámokat! Például az egyiket meg is jegyeztem! Gut, besszer, gösszer = jó, jobb, jobbik!