Nyolc helyszínelő sorozat ötlet « Egypercesek • KecskeFészek

Ha Petinek három almája van és Évinek kettő, akkor miért nem maradnak kussban és esznek?

A konyhafőnök ajánlata Címkék Bejelentkezés
KecskeFaceek Poénkereső

Nyolc helyszínelő sorozat ötlet

A bűvös nyolcas Kedvencekhez Ser

Nyolc helyszínelő sorozat ötlet

1. Szlovák helyszínelők: A cseppet sem titokzatos név pontosan azt takarja ami: ez egy szlovákiai különleges nyomozócsoport, mely az Szlovák Köztársaságban elkövetett rejtélyes gyilkosságok után nyomoz. Különleges képességük is csak annyi, hogy ha magyarok ügyében kell nyomozniuk hirtelen két méteres körben megszűnik körülöttük a szlovák államnyelvtörvény.

2. Román helyszínelők: A mindössze három részt élt meg a sorozat, pedig akár piacképes is lehetett volna. A román csendőrség különleges egysége fő célul a történelemhamisítást, és a román egység megtartását tűzte ki célul. A kudarc oka az volt, hogy a negyedik rész forgatására, a díszleteket, a kellékeket, a kamerát, de még a színészeket, és a rendezőt is ellopták.

3. Angol helyszínelők: A brit rendkívüli nyomozócsapatról szóló sorozatnak nem készült a pilot-on kívül egy epizódja sem. A készítők ezt azzal indokolták, hogy hiába örvendett népszerűségnek a hazájában, Európába, és Amerikába lehetetlen lett volna eladni. Talán ha nem rohangált volna mindenki egymás után, mint régen a Benny Hillben…

4. Francia helyszínelők: A különleges alakulatot állítólag maga Sarkozy hozta létre. A csapat civilben éttermet üzemeltet, eközben derül ki, hogy egyikük transzba esik az osztriga illatától, és ilyenkor látomásai vannak. Másik tagjuk pedig bármikor kiszagolja a külföldieket, vájt orra ugyanis száz ember közül is kiszúrja azt, akin nincs két liter parfüm.

5. Olasz helyszínelők: A maroknyi csapatnak csakúgy, mint máshol, gyilkosságokat kellene felderíteni, ám legtöbbször a halálesetek időpontjában épp sziesztáznak. A központi figurának – akit természetesen a már kissé korosodó Terence Hill játszik – azonban a napi pizzájában mindig kirajzolódik az aktuális bűnügy így mégis van miután nyomozni.

6. Kínai helyszínelők: Az alaptörténet szerint a magyarországi mosoda-cipőbolt-étterem üzletben tevékenykedő csapat, az Európában meggyilkolt kínai állampolgárok haláleseteiben nyomoz. Kár, hogy a sorozat végül nem készült el, mert a Vám-és Pénzügyőrség lefülelte őket Nika pólók csomagolása közben, és csak nevetett azon, hogy „esz cak kici kínai szoroszat forgatász. Póló nem kell? Eceöccádarabja”.

7. Alföldi helyszínelők: A kiskunfélegyházi rendőrőrs speciális egysége, akik az alföldi tanyavilágban elkövetett rejtélyes gyilkosságok felderítéséért felelősek. Jóska a csapat kulcsembere, aki a helyszínen talált szárazkolbászból, vagy tepertőből mintát véve, bármikor megmondja ki az elkövető.

8. Parlamenti helyszínelők: A különleges egység feladata nem más, minthogy utánajárjanak az elbékávézott pénzeknek, ha már a folyamatot megakadályozni nem tudják. S bár megoldott esetük még nincsen, különleges képességük azonban mégis: képtelenek úgy bemenni munkahelyükre, hogy előtte már ne békávézott volna valaki…

Írta: Tajthy Ákos